Du behöver

  • 1,2 kg karré benfri
  • 10 st aprikoser mjuka, torkade
  • 10 st katrinplommon
  • salt och peppar
  • ingefära
  • 2 msk smör

Cidersås:

2 dl sky
4 dl äppelcider
2 msk kycklingfond
3 msk vetemjöl
salt och peppar

Potatisstomp:

800 g potatis mjölig
50 g smör
salt och peppar

Servera med:

haricots verts kokta

Ugn: 175°

Gör så här

1
Torka av köttet med hushållspapper. Stick två hål med en vass spetsig kniv i karrén från kortsidan.

2
Fyll vardera hålet med aprikoser och katrinplommon. Salta, peppar och krydda köttet med ingefära. Bryn köttet runt om i en stekpanna med smör.

3
Lägg över i en ugnssäker form. Stek köttet till 80–85º innertemperatur. Låt köttet vila i 15 minuter innan det skärs upp i 1/2 cm tjocka skivor.

4
Sila skyn och skumma bort fettet. Mät upp 2 dl och häll i en kastrull tillsammans med äppelcider och fond. Vispa ut mjölet i såsen och koka upp under omrörning. Låt såsen koka i 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.

5
Skala och koka potatisen mjuk i en gryta med lättsaltat vatten, ca 20 minuter.

6
Häll av vattnet och lägg i smöret. Stöt sönder potatisen med en po-tatisstöt. Smaka av med salt oh peppar. Servera potatisen till karrén med cidersåsen och haricots verts.