Du behöver
- 4 st fjärilskotletter
- salt och peppar
- 2 msk smör
- 2 tsk curry
- 2 st banan
- 2 dl matlagningsgrädde
Servera med:
haricots verts
klyftpotatis
Gör så här
1
Torka av köttet med hushållspapper. Salta och peppra. Värm smör i en stekpanna tills det slutar fräsa och börjar ta färg.
2
Pudra över 1 tsk curry och stek kotletterna i currysmöret på medelvärme, ca 3 minuter per sida. Ta upp kotletterna och håll dem varma under folie.
3
Gör rent stekpannan och lägg i 1 msk smör som får fräsa med 1 tsk curry. Skala och dela bananerna på längden och tvärs över. Låt dem steka i currysmöret på svag värme, ca 1 minut.
4
Ta upp bananerna. Häll grädde i pannan och låt det koka ihop till en simmig sås.
5
Servera köttet med currystekta bananer och currysås, kokta haricots verts och klyftpotatis.