Du behöver

  • 4 st kotletter
  • 2 msk smör
  • salt och peppar
  • 1 st apelsin rivet skal och saft
  • 1 msk rosmarin finhackad

Morotskrull:

2.5 st morötter
0.25 dl ättikssprit
1 dl vatten
2 msk strösocker
1 tsk salt
1 tsk ingefära riven färsk

Servera med:

kokt potatis
apelsinskivor
hackad persilja

Gör så här

1
Torka av kotletterna och gör snitt i fettkanten med en vass kniv. Värm smör i en stekpanna tills det slutar fräsa och börja ta färg. Salta och peppra köttet, och stek det i ca 3 minuter per sida. Krydda med apelsinskal och rosmarin.

2
Skala morötterna. Fortsätt skära långa strimlor med potatisskalaren och lägg dem i en skål.

3
Blanda ättiksprit, vatten, socker, salt och ingefära i en redningsbä-gare och skaka om. Häll över morötterna, blanda runt och häll av vätskan. Servera kotletterna med kokt potatis, morotskrull, apelsinskivor och persilja.