Du behöver
- 4 st kotletter
- 1 msk smör
- salt och peppar
- 4 skiva ädelost
- 1 st äpple
- 0.5 st spetskål eller salladskål
- 1 msk smör
- 1 dl matlagningsgrädde
- 1 msk kycklingfond
Gör så här
1
Torka av kotletterna och gör snitt i fettkanten med en vass kniv. Värm smör in en stekpanna tills det slutar fräsa och börja ta färg. Salta och peppra köttet, och stek det i ca 3 minuter per sida.
2
Lägg en skiva ädelost på varje kotlett. Häll 1/2 dl vatten i pannan och lägg på ett lock. Låt bräsera 1 minut så att osten börjar smälta.
3
Skär äpplet i klyftor och sedan i tunna skivor. Strimla spetskålen fint. Fräs äpple och spetskål i en stekpanna med smör.
4
Tillsätt grädde och fond, och låt koka ihop i 3 minuter. Smaka av med salt och peppar. Servera till kotletterna ev med kokt potatis.