Du behöver

  • 8 st äpplen
  • 1.5 dl hasselnötter
  • 1.5 dl sötmandel
  • 100 g smör eller margarin
  • 1 dl strösocker
  • 1 dl ljus sirap
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 msk mjölk

Servera med:

grädde

Ugn: 225º

Gör så här

1
Skär av toppen på äpplena och gröp ur kärnhuset, men inte helt igenom. Ställ dem i en smord form.

2
Skålla och skala mandeln. Hacka nötter och mandel grovt. Smält samman smör, socker, sirap, mjöl och mjölk i en kastrull.

3
Rör i nötter och mandel, och låt sjuda i 5 minuter. Fördela smeten i äpplena och grädda mitt i ugnen i 20 minuter.

4
Täck över äpplena med folie om de börjar bli mörka. Servera med grädde.