Du behöver
- 8 st äpplen
 - 1.5 dl hasselnötter
 - 1.5 dl sötmandel
 - 100 g smör eller margarin
 - 1 dl strösocker
 - 1 dl ljus sirap
 - 2 msk vetemjöl
 - 2 msk mjölk
 
Servera med:
grädde
Ugn: 225º
Gör så här
1
                Skär av toppen på äpplena och gröp ur kärnhuset, men inte helt igenom. Ställ dem i en smord form.
            
2
                Skålla och skala mandeln. Hacka nötter och mandel grovt. Smält samman smör, socker, sirap, mjöl och mjölk i en kastrull.
            
3
                Rör i nötter och mandel, och låt sjuda i 5 minuter. Fördela smeten i äpplena och grädda mitt i ugnen i 20 minuter.
            
4
                Täck över äpplena med folie om de börjar bli mörka. Servera med grädde.
            











                            
                            
                            
                            
                            
                            
            
            







                            
                            
                            








                            
                            
        









                            
                            
                            






