Du behöver

  • 100 g mandelmassa
  • 3 st ägg
  • 1.5 dl strösocker
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 msk vaniljsocker
  • 50 g smör eller margarin
  • 1 dl mjölk
  • 4 st äpplen

Servera med:

grädde

Ugn: 175º

8 bitar

Gör så här

1
Riv mandelmassan fint och rör i ett ägg i taget. Rör sedan i sockret. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker, och rör ner i smeten.

2
Smält smöret och ta från värmen. Blanda i mjölken och rör ner i sme-ten. Skala, kärna ur och klyfta äpplena.

3
Häll hälften av smeten i en smord och bröad form, 24 cm i diameter. Lägg på hälften av äpplena och sedan resten av smeten.

4
Lägg de sista klyftorna ovanpå och grädda mitt i ugnen i ca 35 minuter. Servera gärna med grädde.