Du behöver
- 500 g kycklingfilé
 - 1 st schalottenlök
 - 1 st vitlöksklyfta
 - 1 dl olivolja
 - 0.5 dl basilika hackad
 - 0.5 dl vitt vin
 - citron saften av 1
 - 1 msk smör eller margarin
 - 2 dl vispgrädde
 - salt och peppar
 - 2 st tomater
 - 280 g pasta t ex pappardelle
 
Gör så här
1
                Dela kycklingen i smala remsor. Skala och hacka lök och vitlök, och blanda med olja, basilika, vin och citronsaft.
            
2
                Vänd i kycklingen och marinera i 30 minuter. Ta upp kycklingen och stek den i en stekpanna med smör så att den får färg.
            
3
                Tillsätt 2 msk av marinaden och grädde, och koka i 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.
            
4
                Tärna tomaterna, rör i och låt bli varma. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen och servera till kycklingen.
            











                            
                            
                            
                            
                            
                            
            
            







                            
                            
                            








                            
                            
        









                            
                            
                            






