Du behöver
- 500 g kycklingfilé
- 1 st schalottenlök
- 1 st vitlöksklyfta
- 1 dl olivolja
- 0.5 dl basilika hackad
- 0.5 dl vitt vin
- citron saften av 1
- 1 msk smör eller margarin
- 2 dl vispgrädde
- salt och peppar
- 2 st tomater
- 280 g pasta t ex pappardelle
Gör så här
1
Dela kycklingen i smala remsor. Skala och hacka lök och vitlök, och blanda med olja, basilika, vin och citronsaft.
2
Vänd i kycklingen och marinera i 30 minuter. Ta upp kycklingen och stek den i en stekpanna med smör så att den får färg.
3
Tillsätt 2 msk av marinaden och grädde, och koka i 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.
4
Tärna tomaterna, rör i och låt bli varma. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen och servera till kycklingen.