Du behöver

  • 500 g kycklingfilé
  • 1 st schalottenlök
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 dl olivolja
  • 0.5 dl basilika hackad
  • 0.5 dl vitt vin
  • citron saften av 1
  • 1 msk smör eller margarin
  • 2 dl vispgrädde
  • salt och peppar
  • 2 st tomater
  • 280 g pasta t ex pappardelle

Gör så här

1
Dela kycklingen i smala remsor. Skala och hacka lök och vitlök, och blanda med olja, basilika, vin och citronsaft.

2
Vänd i kycklingen och marinera i 30 minuter. Ta upp kycklingen och stek den i en stekpanna med smör så att den får färg.

3
Tillsätt 2 msk av marinaden och grädde, och koka i 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.

4
Tärna tomaterna, rör i och låt bli varma. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen och servera till kycklingen.