Du behöver
- 400 g köttfärs
 - 0.5 st gul lök
 - 1 msk smör eller margarin
 - 2 msk tomatpuré
 - 1 st burk krossade tomater 400 g
 - 1 st vitlöksklyfta
 - 1 msk kalvfond
 - salt peppar
 - 25 g smör eller margarin
 - 0.5 dl vetemjöl
 - 5 dl mjölk
 - 200 g lasagneplattor färska
 - 1 tsk oregano
 - 2 msk basilika strimlad
 - 140 g mozzarella
 
Ugn: 200º
Gör så här
1
                Stek färs och hackad lök i en stekpanna med smör. Rör i tomatpuré, krossade tomater, pressad vitlök och fond.
            
2
                Koka i 10 minuter och smaka av med salt och peppar. Smält smöret i en kastrull och rör i mjöl.
            
3
                Späd med mjölk och koka i 5 minuter under omrörning. Smaka av med salt och peppar.
            
4
                Lägg en sträng köttfärssås längs ena sidan av lasagneplattorna och rulla ihop. Lägg dem tätt i en smord form.
            
5
                Häll över såsen och lägg på mozzarella i bitar. Gratinera i tills osten fått fin färg, ca 25 minuter.
            











                            
                            
                            
                            
                            
                            
            
            







                            
                            
                            








                            
                            
        









                            
                            
                            






