Du behöver
- 100 g smör eller margarin
 - 1.5 dl strösocker
 - 1 st ägg
 - 3 dl vetemjöl
 - 2 tsk bakpulver
 - 1 tsk vaniljsocker
 
Fyllning:
                                                              4 st äpplen
                                                              0.5 dl sirap
                                                              0.5 dl vatten
                                                              1 tsk kanel 
Servera med:
vaniljsås eller grädde
Ugn: 175º
8 bitar
Gör så här
1
                Skala, kärna ur och klyfta äpplena. Koka dem försiktigt nästan mjuka i en kastrull med sirap och vatten. Ta från värmen och strö över kanel.
            
2
                Rör smör och socker smidigt, och rör i ägget. Arbeta in mjöl, bakpulver och vaniljsocker.
            
3
                Tryck ut två tredjedelar av degen i en pajform. Lägg i äppelklyftorna.
            
4
                Kavla ut resten av degen och sporra remsor och lägg över äpplena. Grädda i 30 minuter. Servera med vaniljsås eller grädde.
            











                            
                            
                            
                            
                            
                            
            
            







                            
                            
                            








                            
                            
        









                            
                            
                            






