Du behöver

  • 550 g koljafilé eller torskfilé
  • 1 tsk salt
  • 2.5 msk pressad citron
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 50 g lagrad prästost
  • 2 skiva vitt bröd
  • 1 st persilja knippa
  • 1 st dragon kvist
  • 50 g smör mjukt

Servera med:

potatispuré
sallad

Ugn: 200º

Gör så här

1
Skär bort alla småben, dvs byxa fisken. Dela filéerna på längden. Salta och droppa över citronsaft. Lägg ihop fiskfiléerna till paket på ett smort ugnssäkert fat.

2
Mixa vitlöken i matberedaren med kniven monterad. Tillsätt osten i bitar, torrt bröd i bitar, persilja och dragon. Mixa ner det mjuka matfettet.

3
Fördela blandningen över fiskpaketen och stek fisken i mitten av ugnen tills täcket fått fin färg, 15–20 minuter. Servera fisken med potatispuré och sallad.