Du behöver
- 550 g koljafilé eller torskfilé
- 1 tsk salt
- 2.5 msk pressad citron
- 1 st vitlöksklyfta
- 50 g lagrad prästost
- 2 skiva vitt bröd
- 1 st persilja knippa
- 1 st dragon kvist
- 50 g smör mjukt
Servera med:
potatispuré
sallad
Ugn: 200º
Gör så här
1
Skär bort alla småben, dvs byxa fisken. Dela filéerna på längden. Salta och droppa över citronsaft. Lägg ihop fiskfiléerna till paket på ett smort ugnssäkert fat.
2
Mixa vitlöken i matberedaren med kniven monterad. Tillsätt osten i bitar, torrt bröd i bitar, persilja och dragon. Mixa ner det mjuka matfettet.
3
Fördela blandningen över fiskpaketen och stek fisken i mitten av ugnen tills täcket fått fin färg, 15–20 minuter. Servera fisken med potatispuré och sallad.