Du behöver

  • 4 bitar torskrygg
  • 2 msk salt
  • 5 dl vatten
  • 25 g smör
  • peppar

Skirat smör:

100 g smör

Servera med:

riven pepparrot
potatis kokt pressad
broccoli kokt

Gör så här

1
Gör så här:

2
Lägg torskbitarna i en form. Rör ut saltet med kallt vatten i en bunke och häll över fisken. Låt ligga i kylen, ca 2 timmar. Ta upp fisken och låt den rinna av på en ren handduk. Torka av ytan.

3
Hetta upp smöret i en stekpanna tills det börjar få färg. Stek fisken på köttsidan ca 3 minuter på medelvärme. Vänd och stek fisken på svag värme och ös över steksmöret då och då, tills fiskköttet börjar dela sig, ca 5 minuter. Krydda med peppar.

4
Smält smöret i en kastrull och låt det fräsa tills det får en nötaktig doft och färg. Låt stå vid sidan av spisen. Skumma och häll upp i en varm såssnipa.

5
Servera fisken med det skirade smöret, pepparrot, pressad po-tatis och broccoli.