Du behöver

  • 4 st makrillfilé
  • 1 dl vetemjöl
  • salt och peppar
  • smör

Rödlöks- och rabarbersalsa:

3 st rabarberstjälk
1 st rödlök
1 msk olivolja
0.75 dl råströsocker
salt och peppar

Servera med:

100 g färsk spenat
1 msk smör
600 g kokt potatis
2 msk pinjenötter rostade

Gör så här

1
Ansa, skölj och skär rabarbern i skivor. Skala och skiva röd-löken. Fräs rabarber och lök i en kastrull med olja.

2
Tillsätt socker och koka tills rabarbern blivit mjuk. Smaka av med salt och peppar. Låt kallna i vattenbad.

3
Dela makrillfiléerna tvärs över, lite på snedden. Vänd dem i saltat och pepprat vetemjöl. Stek filéerna ca 3 minuter på varje sida.

4
Fräs spenat i en stekpanna med smör och vänd ner kokt po-tatis. Strö över pinjekärnorna. Servera till makrillen med rabar-bersalsan.

5
4. Fräs spenat i en stekpanna med smör och vänd ner kokt po-tatis. Strö över pinjekärnorna. Servera till makrillen med rabar-bersalsan.