Du behöver
- 8 st rödspättafilé
- 1 dl vetemjöl
- 1 st ägg
- 1 dl ströbröd
- salt och peppar
- 1.5 tsk curry
Räkröra:
250 g räkor
0.5 dl majonnäs
0.5 dl crème fraîche
1 msk hackad dill
salt och peppar
Servera med:
potatis kokt
sallad
citron
Gör så här
1
Vänd fisken i mjöl, uppvispat ägg och till sist i ströbröd kryd-dat med salt, peppar och curry. Lägg upp på smörpapper för att torka på ytan.
2
Stek filéerna i en stekpanna med smör, 2–3 minuter per sida.
3
Skala räkorna och hacka hälften. Blanda i en skål med majonnäs, crème fraiche och dill. Smaka av med salt och peppar.
4
Lägg en sked räkröra på fisken vid serveringen. Dekorera med resterande hela räkor och en dillvippa och servera med kokt potatis, sallad och citronklyftor.