Du behöver
- 100 g smör
- 1.5 dl strösocker
- 3 dl vetemjöl
- 1 tsk vaniljsocker
- 1.5 dl vatten
Fyllning:
3 dl vispgrädde
1.5 dl hjortronssylt
citronmeliss eller mynta
Gör så här
1
Smält smöret i en kastrull på spisen eller i en glasskål i mikron, ca 1 minut, och låt det svalna. Vispa samman socker, mjöl, vaniljsocker och vatten till en klimpfri smet.
2
Tillsätt det avsvalnade smöret. Låt smeten svälla i 10 minuter.
3
Värm rånjärnet på medelvarm platta. Klicka i ca 1 matsked av smeten. Grädda ca 1 minut på varje sida.
4
Lossa rånet och rulla ihop till en strut. Låt det svalna i ett smalt glas. Spritsa i vispad grädde blandad med hjortronsylt. Dekorera med mynta eller citronmeliss.