Du behöver

  • 400 g nötfärs
  • 1 st gul lök
  • 1 msk smör eller margarin
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 st burk krossade tomater 400 g
  • 2 msk japansk soja
  • 1 msk kalvfond
  • 0.5 tsk timjan
  • salt och peppar
  • 2 st korv kryddiga
  • 1 st paprika gul

Servera med:

pasta

Gör så här

1
Fräs färs och hackad lök i en stekpanna med smör. Tillsätt tomatpuré, tomater, soja, fond och timjan. Koka ihop i 10 minuter.

2
Smaka av röran med salt och peppar. Skiva korven på snedden i tunna skivor och fräs i en stekpanna tills de får färg.

3
Blanda ner i färsen tillsammans med strimlad paprika. Koka upp och späd med vatten om såsen känns för tjock. Servera med pasta.