Du behöver

  • 500 g köttfärs
  • 0.75 dl havregryn
  • 1 msk potatismjöl
  • salt och peppar
  • citron rivet skal av 1
  • 1 tsk rosmarin
  • 0.5 st gul lök
  • 1 st ägg
  • 1 dl mjölk
  • 140 g bacon

Sås:

0.5 st gul lök
1 st vitlöksklyfta
1 st morot
1 msk smör eller margarin
1 msk tomatpuré
3 dl vatten
2 msk kalvfond
1 dl vispgrädde
2 tsk rödvinsvinäger
1 msk maizena redning
salt och peppar

Servera med:

rostade rotfrukter

Ugn: 175º

Gör så här

1
Blanda färs, havregryn, potatismjöl, salt, peppar, citronskal, rosmarin och hackad lök. Rör i ägg och mjölk, och blanda väl.

2
Klä en avlång brödform med plastfolie och täck med baconskivor. Lägg i färsen och vik över baconskivorna. Låt dra i kylen i 30 minuter.

3
Vänd upp limpan på ett ugnsfast fat och tillaga i ugnen i 50 minuter.

4
Skala och hacka lök, vitlök och morot, och fräs i en kastrull med smör. Tillsätt tomatpuré och fräs en minut.

5
Späd med vatten och fond, och koka i 10 minuter. Sila bort grönsaker-na och koka upp med grädde och vinäger.

6
Red av med redning och koka i 3 minuter. Smaka av med salt och peppar. Servera med rostade rotfrukter.