Du behöver

  • 10 st potatis
  • 1 st gul lök
  • 5 dl matlagningsgrädde
  • salt och peppar
  • 400 g nötfärs
  • 1 msk smör eller margarin
  • 1 st körsbärstomater konserv
  • 1 msk kebabkrydda
  • 0.5 dl chilisås
  • 2 msk tomatpesto
  • 150 g fetaost

Servera med:

sallad

Ugn: 200º

Gör så här

1
Skala och skiva potatis och lök. Blanda med grädde, salt och peppar i en kastrull och koka upp. Sjud under lock i 10 minuter.

2
Stek färsen till grova smulor i en stekpanna med smör. Tillsätt tomater, kebabkrydda, chilisås och pesto. Låt småkoka i ett par minuter.

3
Smaka av med salt och peppar. Varva potatis och färs i en form, börja med potatis och avsluta med färs.

4
Smula fetaosten över och baka i ugn i tills potatisen är mjuk, ca 45 minuter. Täck med folie om den blir mörk. Servera med sallad.