Du behöver
- 10 st potatis
- 1 st gul lök
- 5 dl matlagningsgrädde
- salt och peppar
- 400 g nötfärs
- 1 msk smör eller margarin
- 1 st körsbärstomater konserv
- 1 msk kebabkrydda
- 0.5 dl chilisås
- 2 msk tomatpesto
- 150 g fetaost
Servera med:
sallad
Ugn: 200º
Gör så här
1
Skala och skiva potatis och lök. Blanda med grädde, salt och peppar i en kastrull och koka upp. Sjud under lock i 10 minuter.
2
Stek färsen till grova smulor i en stekpanna med smör. Tillsätt tomater, kebabkrydda, chilisås och pesto. Låt småkoka i ett par minuter.
3
Smaka av med salt och peppar. Varva potatis och färs i en form, börja med potatis och avsluta med färs.
4
Smula fetaosten över och baka i ugn i tills potatisen är mjuk, ca 45 minuter. Täck med folie om den blir mörk. Servera med sallad.