Du behöver

  • 500 g nötfärs
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1 tsk kajennpeppar
  • 2 tsk paprikapulver
  • 0.5 tsk kanel
  • 1 tsk salt
  • 1 dl turkisk yoghurt
  • 2 msk smör eller margarin
  • 0.5 st rödkålshuvud
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • 1 msk ljus sirap
  • 1 tsk salt

Servera med:

pitabröd
turkisk yoghurt
hummus

Gör så här

1
Blanda färs, pressad vitlök, kryddor, salt och yoghurt, och blanda till en jämn smet.

2
Forma 10–12 avlånga biffar och trä upp på spett. Stek i en stekpanna med smör tills det fått fin färg, ca 7 minuter.

3
Strimla kålen med en osthyvel och blanda med vinäger, sirap och salt. Servera till färsspetten med pitabröd, yoghurt och hummus.