Du behöver
- 500 g nötfärs
- 2 st vitlöksklyftor
- 1 tsk kajennpeppar
- 2 tsk paprikapulver
- 0.5 tsk kanel
- 1 tsk salt
- 1 dl turkisk yoghurt
- 2 msk smör eller margarin
- 0.5 st rödkålshuvud
- 2 msk rödvinsvinäger
- 1 msk ljus sirap
- 1 tsk salt
Servera med:
pitabröd
turkisk yoghurt
hummus
Gör så här
1
Blanda färs, pressad vitlök, kryddor, salt och yoghurt, och blanda till en jämn smet.
2
Forma 10–12 avlånga biffar och trä upp på spett. Stek i en stekpanna med smör tills det fått fin färg, ca 7 minuter.
3
Strimla kålen med en osthyvel och blanda med vinäger, sirap och salt. Servera till färsspetten med pitabröd, yoghurt och hummus.