Du behöver
- 2 st gelatinblad
- 4 dl vaniljyoghurt
- 0.5 dl flädersaft
Äppelglass:
2 st äpplen Granny Smith
2 msk florsocker
1 msk citronmeliss hackad
0.5 dl flädersaft
0.5 dl crème fraîche
Garnera med:
4 st äppelskivor
citronmeliss
Gör så här
1
Låt gelatinbladen ligga i kallt vatten i 5 minuter. Blanda yoghurt och flädersaft i en bunke. Krama ur gelatinbladen och smält dem i en kopp i mikron, ca 10 sekunder.
2
Blanda smält gelatin med 1/2 dl av yoghurtblandningen och rör sedan ner i bunken med resten av yoghurtblandningen. Fördela i kalla dessertglas. Låt pannacottan stå i kylen ca 2 timmar eller över natten.
3
Skölj, torka och kärna ur äpplena. Lägg dem i en fryspåse och låt dem ligga i frysen i minst 4 timmar.
4
Lägg de frysta äppelbitarna i skålen till matberedaren med kniven monterad. Tillsätt florsocker, citronmeliss, flädersaft och crème fraiche och kör till en fluffig massa.
5
Lägg en skopa över pannacottan och servera genast. Dekorera med en äppelskiva och citronmeliss.