Du behöver

  • 2 st gelatinblad
  • 4 dl vaniljyoghurt
  • 0.5 dl flädersaft

Äppelglass:

2 st äpplen Granny Smith
2 msk florsocker
1 msk citronmeliss hackad
0.5 dl flädersaft
0.5 dl crème fraîche

Garnera med:

4 st äppelskivor
citronmeliss

Gör så här

1
Låt gelatinbladen ligga i kallt vatten i 5 minuter. Blanda yoghurt och flädersaft i en bunke. Krama ur gelatinbladen och smält dem i en kopp i mikron, ca 10 sekunder.

2
Blanda smält gelatin med 1/2 dl av yoghurtblandningen och rör sedan ner i bunken med resten av yoghurtblandningen. Fördela i kalla dessertglas. Låt pannacottan stå i kylen ca 2 timmar eller över natten.

3
Skölj, torka och kärna ur äpplena. Lägg dem i en fryspåse och låt dem ligga i frysen i minst 4 timmar.

4
Lägg de frysta äppelbitarna i skålen till matberedaren med kniven monterad. Tillsätt florsocker, citronmeliss, flädersaft och crème fraiche och kör till en fluffig massa.

5
Lägg en skopa över pannacottan och servera genast. Dekorera med en äppelskiva och citronmeliss.