Du behöver
- 2 st lammrack
- 2 msk smör
- salt och peppar
- citron rivet skal av 1
- 1 msk rosmarin hackad
- 1 st vitlök
- olivolja
Tomatconcassé:
500 g tomater röda och orange
1 st vitlök (den som stekts med köttet)
2 msk olivolja
2 tsk balsamicovinäger
2 tsk honung
salt och peppar
Servera med:
potatis ugnsrostad och morot
Gör så här
1
Torka av köttet och bryn runt om i en stekpanna med smör. Gnid in salt, peppar, citronskal och rosmarin, och lägg köttet i en ugnspanna. Dela vitlöken och lägg med snittytorna uppåt. Ringla över lite olivolja.
2
Ugnsstek köttet tills innertemperaturen är 65–70º. Låt vila i 15 minuter medan du gör concassén.
3
Skölj och dela tomaterna i bitar. Tryck ut klyftorna ur den rostade vitlöken. Fräs tomater och vitlök snabbt i en kastrull med olja tills tomaterna blivit varma men inte mosats sönder. Smaka av med balsamicovinäger, honung, salt och peppar.
4
Skär upp lammracksen mellan revbenen och servera med tomatconcassé och ugnsrostad potatis och morot.