Du behöver

  • 2 st lammrack
  • 2 msk smör
  • salt och peppar
  • citron rivet skal av 1
  • 1 msk rosmarin hackad
  • 1 st vitlök
  • olivolja

Tomatconcassé:

500 g tomater röda och orange
1 st vitlök (den som stekts med köttet)
2 msk olivolja
2 tsk balsamicovinäger
2 tsk honung
salt och peppar

Servera med:

potatis ugnsrostad och morot

Gör så här

1
Torka av köttet och bryn runt om i en stekpanna med smör. Gnid in salt, peppar, citronskal och rosmarin, och lägg köttet i en ugnspanna. Dela vitlöken och lägg med snittytorna uppåt. Ringla över lite olivolja.

2
Ugnsstek köttet tills innertemperaturen är 65–70º. Låt vila i 15 minuter medan du gör concassén.

3
Skölj och dela tomaterna i bitar. Tryck ut klyftorna ur den rostade vitlöken. Fräs tomater och vitlök snabbt i en kastrull med olja tills tomaterna blivit varma men inte mosats sönder. Smaka av med balsamicovinäger, honung, salt och peppar.

4
Skär upp lammracksen mellan revbenen och servera med tomatconcassé och ugnsrostad potatis och morot.