Du behöver

  • 125 g smör
  • 1 dl strösocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 dl kokosflingor
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 krm salt

Citronglasyr:

2.5 dl florsocker
2 msk pressad citronsaft
1 st citron

Ugn: 175º

Gör så här

1
Blanda smör, socker, mjöl, kokos, bakpulver och salt i matberedaren med plastkniven monterad, och kör till en deg.

2
Rulla ut degen på mjölat bakbord till två rullar. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och platta till något med handen. Grädda i mitten av ugnen tills längderna fått fin färg, 8–10 minuter.

3
Ta ut plåten och skär sneda kakor, ca 2 cm breda med en vass kniv. Låt kakorna svalna på papperet med ett bakgaller under.

4
Blanda samman florsocker och citronsaft till en slät glasyr. Spritsa tunna ränder av glasyren tvärs över kakorna. Riv citronskal över kakorna innan glasyren har stelnat.

5
Bryt isär kakorna när glasyren har stelnat. Förvara dem i en kakburk med lock.