Du behöver
- 125 g smör
- 1 dl strösocker
- 2 dl vetemjöl
- 2 dl kokosflingor
- 1 tsk bakpulver
- 1 krm salt
Citronglasyr:
2.5 dl florsocker
2 msk pressad citronsaft
1 st citron
Ugn: 175º
Gör så här
1
Blanda smör, socker, mjöl, kokos, bakpulver och salt i matberedaren med plastkniven monterad, och kör till en deg.
2
Rulla ut degen på mjölat bakbord till två rullar. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och platta till något med handen. Grädda i mitten av ugnen tills längderna fått fin färg, 8–10 minuter.
3
Ta ut plåten och skär sneda kakor, ca 2 cm breda med en vass kniv. Låt kakorna svalna på papperet med ett bakgaller under.
4
Blanda samman florsocker och citronsaft till en slät glasyr. Spritsa tunna ränder av glasyren tvärs över kakorna. Riv citronskal över kakorna innan glasyren har stelnat.
5
Bryt isär kakorna när glasyren har stelnat. Förvara dem i en kakburk med lock.