Du behöver

Mördeg:

5 dl vetemjöl
0.75 dl strösocker
0.5 st citron rivet skal
200 g smör

Fyllning:

1.5 dl ananas- och ingefärsmarmelad (enligt receptet här intill)

Kokostäcke:

5 st äggvitor
2 3/4 dl strösocker
200 g kokosflingor
2 msk grenadine drinkmix

Ugn: 175º / 200º

Gör så här

1
Häll mjöl, socker, citronskal och smör i bitar i skålen till matberedaren med kniven monteras. Kör tills en degboll bildas.

2
Tryck ut och kavla en 26×36 cm stor degplatta på ett bakplåtspapper. Lägg den på en plåt och låt stå kallt.

3
Rör samman äggvitor, socker, kokos och grenadine till kokostäcket i en kastrull. Sjud smeten på svag värme under omrörning tills den tjocknat. Den får inte koka! Ställ kastrullen åt sidan.

4
Grädda kakan vid 175º tills den är nästan färdig, ca 15 minuter. Bred ut marmeladen på den varma kakan, och sedan kokostäcket över marmeladen.

5
Höj ugnsvärmen till 200º och grädda kakan ca 12 minuter till. Kokostäcket ska få en gyllene färg och stelna något.

6
Låt kakan svalna någon minut. Skär bort kanterna och skär sedan upp 30 rutor. Låt bitarna kallna på plåten. Förvara i burk med lock och smörpapper mellan lagren.