Du behöver
- 2 st äpplen mellanstora
- 1 tsk kanel malen
- 1 msk rörsocker strö
- 4.5 dl havrekli
- 1.5 tsk bakpulver
- 0.5 dl rörsocker strö
- 3 st äggvitor (1 dl)
- 2 msk matfett flytande
- 2 dl lättmjölk
Ugn: 225º
Gör så här
1
Ställ ut muffinsformarna på en plåt och sätt på ugnen. Dela de sköljda äpplena i 6 klyftor vardera och skär bort kärnhuset. Skär klyftorna i småbitar. Blanda kanel med rörsocker och strö över äppelbitarna. Rör om.
2
Mät upp havrekli, bakpulver och rörsocker i en bunke. Vispa vitorna till ett fast skum.
3
Tillsätt matfett, mjölk, äggviteskummet och äppelbitarna. Rör om så att alla ingredienser blandar sig.
4
Fördela smeten i formarna och grädda mitt i ugnen i knappt 15 minuter. Låt svalna på galler. Det går bra att frysa in de som inte går åt på en gång.