Du behöver

  • 2 st äpplen mellanstora
  • 1 tsk kanel malen
  • 1 msk rörsocker strö
  • 4.5 dl havrekli
  • 1.5 tsk bakpulver
  • 0.5 dl rörsocker strö
  • 3 st äggvitor (1 dl)
  • 2 msk matfett flytande
  • 2 dl lättmjölk

Ugn: 225º

Gör så här

1
Ställ ut muffinsformarna på en plåt och sätt på ugnen. Dela de sköljda äpplena i 6 klyftor vardera och skär bort kärnhuset. Skär klyftorna i småbitar. Blanda kanel med rörsocker och strö över äppelbitarna. Rör om.

2
Mät upp havrekli, bakpulver och rörsocker i en bunke. Vispa vitorna till ett fast skum.

3
Tillsätt matfett, mjölk, äggviteskummet och äppelbitarna. Rör om så att alla ingredienser blandar sig.

4
Fördela smeten i formarna och grädda mitt i ugnen i knappt 15 minuter. Låt svalna på galler. Det går bra att frysa in de som inte går åt på en gång.