Du behöver
- 300 g torsk eller koljafilé
- 0.75 tsk salt
- 0.5 krm vitpeppar
- 1 st äggula
- 0.5 dl matlagningsgrädde
- 5 dl fiskbuljong av tärning
Sås:
3 dl fiskbuljong silad
1.5 msk vetemjöl
salt och peppar
Garnera med:
1 msk hackad gräslök
Servera med:
potatis kokt
gröna ärtor kokta
citronklyftor
Gör så här
1
Dela fisken i bitar och lägg i matberedaren med kniven monterad. Tillsätt salt och peppar. Starta och kör några varv. Tillsätt äggula och grädde under gång. Kör till en jämn smet.
2
Koka upp fiskbuljongen i en kastrull. Forma äggformade bullar av fisksmeten och lägg ner i buljongen. Sjud dem ca 3 minuter.
3
Sila av 3 dl buljong i en kastrull och red av med mjölet utrört med 2 msk vatten. Vispa ner redningen i såsen. Smaka av med salt och peppar.
4
Servera fiskquenellerna med kokt potatis gröna ärtor och citronklyftor. Strö över gräslöken.