Du behöver
- 50 g jäst
- 5 dl mjölk
- 50 g smör eller margarin
- 2 msk flytande honung
- 2 tsk salt
- 0.5 dl solrosfrön
- 1 dl vetegroddar
- 4 dl grahamsmjöl
- 8 dl vetemjöl
Ugn: 225º
Gör så här
1
Smula jästen i en skål och värm mjölken till 37º. Häll mjölken över jäs-ten och rör tills den lösts upp. Klicka i smöret.
2
Tillsätt honung, salt, solrosfrön, vetegroddar, grahamsmjöl och det mesta av vetemjölet. Arbeta degen väl och låt jäsa övertäckt i 40 minuter.
3
Stjälp upp degen i en långpanna med bakplåtspapper och tryck ut till en platta. Låt jäsa övertäckt i 30 minuter.
4
Markera rutor med en kniv och pensla med vatten. Strö på solrosfrön och grädda i 15 minuter.