Du behöver

  • 50 g jäst
  • 5 dl mjölk
  • 50 g smör eller margarin
  • 2 msk flytande honung
  • 2 tsk salt
  • 0.5 dl solrosfrön
  • 1 dl vetegroddar
  • 4 dl grahamsmjöl
  • 8 dl vetemjöl

Ugn: 225º

Gör så här

1
Smula jästen i en skål och värm mjölken till 37º. Häll mjölken över jäs-ten och rör tills den lösts upp. Klicka i smöret.

2
Tillsätt honung, salt, solrosfrön, vetegroddar, grahamsmjöl och det mesta av vetemjölet. Arbeta degen väl och låt jäsa övertäckt i 40 minuter.

3
Stjälp upp degen i en långpanna med bakplåtspapper och tryck ut till en platta. Låt jäsa övertäckt i 30 minuter.

4
Markera rutor med en kniv och pensla med vatten. Strö på solrosfrön och grädda i 15 minuter.