Du behöver

  • 8 st färskpotatisar
  • 3 st schalottenlökar
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 200 g rökt sidfläsk
  • 0.5 st fänkål
  • 200 g champinjoner
  • 1 kg blåmusslor 1 nät
  • 2 msk olja
  • 2 msk kycklingfond
  • 3 dl vin torrt vitt
  • 2 dl grädde
  • salt och peppar
  • 0.5 dl hackad persilja

Servera med:

baguette

Gör så här

1
Skrubba potatisen och dela den. Skala och hacka lök och vitlök. Tärna sidfläsket. Skiva fänkålen tunt. Ansa champinjonerna och skär dem i bitar.

2
Skölj och kontrollera musslorna. Släng de som är trasiga eller inte sluter skalsköldarna när man knackar på dem.

3
Fräs lök, vitlök, sidfläsk, fänkål och svamp i en stor gryta med olja. Till-sätt potatis, fond och vin. Koka upp och sjud under lock i ca 10 minuter.

4
Öka värmen och lägg i musslorna och koka kraftigt i ca 4 minuter. Rör om någon gång under tiden. Tillsätt grädden och rör om. Koka upp. Smaka av med salt och peppar. Vid servering strö över persilja och servera med sprödvärmd baguette.