Du behöver

  • 1 dl fullkornsris
  • 1.5 dl gröna ärter
  • 2 st ägg
  • salt och peppar
  • 1 msk smör eller margarin
  • 125 g kotlettbacon
  • 5 st champinjoner
  • 1 st vitlöksklyfta

Sås:

1.5 msk japansk soja
1 tsk sirap vit

Gör så här

1
Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen. Låt ärterna tina i en skål med vatten.

2
Vispa upp äggen med salt och peppar och stek i en stekpanna med smör till en omelett. Stjälp upp omeletten på en skärbräda och strimla den.

3
Skär baconet i bitar och stek det knaprigt. Ta upp baconet och stek ski-vad svamp i samma panna. Pressa i vitlöken.

4
Blanda i avrunna ärter, bacon och ris och låt allt bli varmt. Strö över strimlad omelett.

5
Sås: Blanda soja och sirap och servera till.