Du behöver

  • 5 st äpplen
  • 2 msk smör
  • 2 msk råströsocker

Topping:

1 st ägg
1 dl strösocker
2 msk vetemjöl
3 3/4 dl kokosflingor
0.5 dl smör- & rapsolja

Servera med:

vaniljglass eller vispad grädde

Ugn: 175°

6-8 bitar

Gör så här

1
Skala, kärna ur och klyfta äpplena och lägg dem i en ugnsfast pajform. Pensla med smält smör och strö över råströsocker. Grädda äpplena mitt i ugnen i ca 10 minuter.

2
Topping: Vispa samman ägg och socker till en fluffig smet. Blanda mjöl, kokosflingor och rör ner i äggsmeten tillsammans med det smör & rapsolja. Skeda smeten över äppelklyftorna. Grädda i 15 minuter. Servera äppelpajen ljummen med vaniljglass eller vispad grädde.