Du behöver
- 300 g Strömminingsfiléer
- salt vitpeppar
- 2 msk hackad dill
- 2 msk smör och rapsolja
- 2 msk grovt rågmjöl
- 1 dl ströbröd
Potatispuré:
500 g potatis mjölig
1 dl mjölk
1 msk matfett
salt och peppar
Servera med:
2.5 st morötter
1 tsk matfett flytande
Gör så här
1
Skölj av och torka fisken. Salta och peppra på köttsidan. Fördela dill över hälften av strömmingsfiléerna.
2
Lägg ihop filéerna två och två med köttsidan mot varandra till flundror. Vänd flundrorna i rågmjöl blandat med ströbröd. Stek fisken på medel-värme i en stekpanna med smör & rapsolja, ca 3 minuter per sida.
3
Potatispuré: Skala, dela och koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten, ca 15 minuter. Häll av vattnet och ånga av potatisen. Pressa den genom en potatispress och blanda med mjölk och matfett. Smaka av med salt och peppar.
4
Skala och skiva morötterna. Koka dem i lättsaltat vatten tills de är mjuka. Slå av vattnet och tillsätt lite flytande matfett och rör om. Servera till strömmingen och potatispurén.