Du behöver

  • 500 g potatis mjölig
  • 1 dl mjölk
  • 1 st ägg
  • 1 msk vetemjöl
  • salt och peppar
  • 2 skiva skinka rökt
  • 4 st marinerade soltorkade tomater
  • ströbröd
  • 2 msk matfett

Servera med:

skinka kallrökt lufttorkad
vitkål
röda mangoldskott

Gör så här

1
Skala och koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten. Häll av vattnet och ånga av potatisen. Pressa potatisen genom en potatispress och blanda med mjölken till ett mos. Tillsätt ägg, mjöl, salt och peppar.

2
Hacka skinka och soltorkade tomater och blanda ner i moset. Gör 6 bullar av moset, platta till dem och vänd dem i ströbröd.

3
Smält matfettet i en stekpanna, lägg i bullarna och stek dem på svag värme på båda sidor. Servera med skinka och strimlad vitkål blandad med mangoldskott.