Du behöver

  • 6 st kycklingfiléer
  • salt och peppar
  • 2 msk smör

Sås:

1 st bananschalottenlök
1 msk rapsolja
2 tsk currypasta röd
2 dl kokosmjölk krämig
2 dl matlagningsgrädde
1.5 msk kycklingfond

Servera med:

jasminris kokt
haricots verts kokta
sesamfrön eller rostade kokosflingor

Ugn: 200º

Gör så här

1
Torka av kycklingfiléerna och dela dem i tre delar på längden. Salta och peppra. Bryn dem runt om i en stekpanna med smör. Lägg över i en ugnssäker form.

2
Skala och skiva löken och fräs den i stekpannan med oljan och curry-pasta tills den blir mjuk.

3
Tillsätt kokosmjölk, grädde och fond, och koka upp under omrörning. Sätt in i ugnen och tillaga, ca 15 minuter.

4
Servera med jasminris och haricots verts. Strö över sesamfrön eller rostade kokosflingor vid serveringen.