Du behöver

  • fläskfilé eller delad fläskytterfilé
  • salt och peppar
  • 1 msk smör

Gratinering:

2 dl crème fraîche
12 st tomater soltorkade i balsamicovinäger
2 st vitlöksklyftor
2 msk basilika
150 g mozzarella riven
salt och peppar

Servera med:

potatis ugnsrostad
rucolasallad

Garnera med:

basilika

Ugn: 175º / 225º

Gör så här

1
Putsa köttet och salta och peppra. Bryn i en stekpanna med smör. Lägg över köttet i en ugnssäker form och stek mitt i ugnen tills innertemperaturen är 65º, ca 25 minuter.

2
Låt köttet vila i 10 minuter. Skär upp i 1/2 cm tjocka skivor och lägg dem lite omlott i formen.

3
Vispa crème fraichen tjock i en bunke. Hacka soltorkade tomater, vitlöksklyftor och basilika, och tillsätt tillsammans med riven mozzarella. Smaka av med salt och peppar.

4
Bred blandningen över fläskfilén och gratinera i mitten av ugnen vid 225º, 10–15 minuter. Servera med ugnsrostade potatishalvor och rucolasallad. Garnera med basilika.