Du behöver
- 2 st ägg
- 500 g räkor
- 1 st grönsallad huvud
- 0.5 st paprika gul
- 2 st tomater
Sås:
1 dl gräddfil
2 msk majonnäs
1 tsk rivet citronskal
0.5 tsk dragon hackad färsk
salt och peppar
Garnera med:
citron
dill
Servera med:
lantbröd rostat
Gör så här
1
Koka äggen i lättsaltat vatten, ca 6 minuter. Spola av i kallt vatten och skala dem sedan.
2
Skala räkorna och skölj sallad, paprika och tomater. Fördela salladen och ägghalvor på tallrikar.
3
Skiva paprikan och klyfta tomaterna, och lägg ovanpå. Fördela räkorna på toppen. Garnera med citronskivor och dill.
4
Blanda gräddfil, majonnäs, citronskal och dragon i en skål. Smaka av med salt och peppar. Servera salladen med såsen och rostat lantbröd.