Du behöver

  • 0.5 pkt jäst , 25 g
  • 5 dl Ljummet vatten 37
  • 1.5 msk rapsolja
  • 1 msk anis
  • 1 tsk salt
  • 5 dl dinkelmjöl fullkorn
  • 7 dl vetemjöl special

Pensla med:

smör och rapsolja

Ugn: 250º

ca 50 bullar

Gör så här

1
Rör ut jästen i vattnet. Tillsätt olja, anis och salt. Blanda ner det mesta av mjölet, men spara lite till utbakningen.

2
Arbeta degen kraftigt, helst i maskin. Låt jäsa under bakduk, ca 30 minuter.

3
Ta upp degen på mjölat bakbord och arbeta den smidig. Tillsätt ev mer mjöl. Platta till degen och skär ut ca 50 stycken lite slarviga bitar.

4
Lägg bitarna på en plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa under bakduk, ca 30 minuter.

5
Pensla med matfett och grädda i ca 15 minuter.

6
Servera bullarna medan de fortfarande är ljumma (eller värm dem strax före serveringen), gärna med ostkrämen till.