Du behöver
- 0.5 pkt jäst , 25 g
- 5 dl Ljummet vatten 37
- 1.5 msk rapsolja
- 1 msk anis
- 1 tsk salt
- 5 dl dinkelmjöl fullkorn
- 7 dl vetemjöl special
Pensla med:
smör och rapsolja
Ugn: 250º
ca 50 bullar
Gör så här
1
Rör ut jästen i vattnet. Tillsätt olja, anis och salt. Blanda ner det mesta av mjölet, men spara lite till utbakningen.
2
Arbeta degen kraftigt, helst i maskin. Låt jäsa under bakduk, ca 30 minuter.
3
Ta upp degen på mjölat bakbord och arbeta den smidig. Tillsätt ev mer mjöl. Platta till degen och skär ut ca 50 stycken lite slarviga bitar.
4
Lägg bitarna på en plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa under bakduk, ca 30 minuter.
5
Pensla med matfett och grädda i ca 15 minuter.
6
Servera bullarna medan de fortfarande är ljumma (eller värm dem strax före serveringen), gärna med ostkrämen till.