Du behöver

  • 0.5 dl hasselnötter
  • 2 st äggvitor
  • 1 dl strösocker
  • 1 krm vinäger vit
  • 1 tsk maizena majsstärkelse

Glass:

2 st gelatinblad
4 st äggulor
2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker äkta
200 g färskost
3 dl vispgrädde
4 st äggvitor

Garnera med:

bär färska

Ugn: 150º

Gör så här

1
Hacka nötterna ganska fint. Vispa äggvitorna till hårt skum. Tillsätt sockret lite i taget under vispning. Vispa till en blank maräng.

2
Vänd ner nötter, vinäger och majsstärkelse. Häll smeten i en smord form, 24 cm i diameter, med bakplåtspapper i botten. Grädda i 1 1/2 timme.

3
Stäng av värmen och låt marängen torka i eftervärmen. Låt gelatinbladet ligga i kallt vatten i 5 minuter.

4
Vispa ihop äggulor, socker och vaniljsocker med elvisp. Vispa i färskosten, och vispa till en slät smet.

5
Vispa grädden. Ta upp och smält gelatinbladen på svag värme. Ta av värmen och rör ner en klick grädde i kastrullen.

6
Blanda ner gelatinet i äggsmeten och vänd i grädden. Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd ner i smeten.

7
Häll i formen och frys in i minst 4 timmar. Garnera med bär före servering.