Du behöver
- 0.5 dl hasselnötter
- 2 st äggvitor
- 1 dl strösocker
- 1 krm vinäger vit
- 1 tsk maizena majsstärkelse
Glass:
2 st gelatinblad
4 st äggulor
2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker äkta
200 g färskost
3 dl vispgrädde
4 st äggvitor
Garnera med:
bär färska
Ugn: 150º
Gör så här
1
Hacka nötterna ganska fint. Vispa äggvitorna till hårt skum. Tillsätt sockret lite i taget under vispning. Vispa till en blank maräng.
2
Vänd ner nötter, vinäger och majsstärkelse. Häll smeten i en smord form, 24 cm i diameter, med bakplåtspapper i botten. Grädda i 1 1/2 timme.
3
Stäng av värmen och låt marängen torka i eftervärmen. Låt gelatinbladet ligga i kallt vatten i 5 minuter.
4
Vispa ihop äggulor, socker och vaniljsocker med elvisp. Vispa i färskosten, och vispa till en slät smet.
5
Vispa grädden. Ta upp och smält gelatinbladen på svag värme. Ta av värmen och rör ner en klick grädde i kastrullen.
6
Blanda ner gelatinet i äggsmeten och vänd i grädden. Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd ner i smeten.
7
Häll i formen och frys in i minst 4 timmar. Garnera med bär före servering.