Du behöver
- 200 g vit fiskfilé
- 0.5 dl kräftstjärtar
- 1 st ägg
- 1 msk potatismjöl
- 0.5 dl lätt crème fraiche
- salt och peppar
- 1 msk matfett
Kräftsås:
0.5 dl lätt crème fraiche
1 tsk hummerfond
0.5 dl kräftstjärtar
1 msk hackad dill
salt och peppar
Servera med:
potatismos
ärter kokta gröna
Gör så här
1
Mixa fiskfilén med kräftstjärtar, ägg, potatismjöl och crème fraiche till en färs, i matberedaren med kniven monterad. Tillsätt salt och peppar.
2
Hetta upp en stekpanna med matfett till medelvärme. Skeda upp färsen och platta ut i stekpannan. Stek biffarna ca 3 minuter per sida.
3
Blanda crème fraiche, fond, kräftstjärtar och dill till såsen. Smaka av med salt och peppar. Servera biffarna med såsen, potatismos eller kokt pressad potatis och kokta gröna ärter.