Du behöver

  • 200 g vit fiskfilé
  • 0.5 dl kräftstjärtar
  • 1 st ägg
  • 1 msk potatismjöl
  • 0.5 dl lätt crème fraiche
  • salt och peppar
  • 1 msk matfett

Kräftsås:

0.5 dl lätt crème fraiche
1 tsk hummerfond
0.5 dl kräftstjärtar
1 msk hackad dill
salt och peppar

Servera med:

potatismos
ärter kokta gröna

Gör så här

1
Mixa fiskfilén med kräftstjärtar, ägg, potatismjöl och crème fraiche till en färs, i matberedaren med kniven monterad. Tillsätt salt och peppar.

2
Hetta upp en stekpanna med matfett till medelvärme. Skeda upp färsen och platta ut i stekpannan. Stek biffarna ca 3 minuter per sida.

3
Blanda crème fraiche, fond, kräftstjärtar och dill till såsen. Smaka av med salt och peppar. Servera biffarna med såsen, potatismos eller kokt pressad potatis och kokta gröna ärter.