Du behöver

  • 1 st rulle kyld smördeg
  • 1 st äggula
  • strösocker

Fyllning:

50 g vit choklad
2 dl vispgrädde
0.5 l jordgubbar
mynta eller citronmeliss
chokladfigurer

Ugn: 200º

4 bakelser

Gör så här

1
Rulla ut smördegen på arbetsbänken. Ta ut 12 rundlar med ett mått, ca 7,5 cm i diameter. Pensla kakorna med uppvispad äggula och strö över socker.

2
Lägg kakorna på en plåt med bakplåtspapper och grädda i mitten av ugnen tills de fått fin färg, ca 8 minuter. Låt kakorna kallna på galler.

3
Hacka och smält chokladen i en glasskål i mikron, ca 1 minut. Rör om så att chokladen blir slät. Vispa grädden i en skål och rör ner chokladen.

4
Skölj och snoppa jordgubbarna och dela dem i bitar. Varva smör-degskakorna med chokladgrädden och jordgubbarna. Toppa med mynta eller citronmeliss och chokladfigurer.