Du behöver

  • 2 st äggvitor
  • 1 dl strösocker
  • 50 g mandel skållad
  • 1.5 msk mandellikör Amaretto

Garnera med:

2 dl vispgrädde
1 msk mandellikör
50 g mandelsplitter
20 g mörk choklad
mynta eller citronmeliss

Ugn: 175º

6 bakelser

Gör så här

1
Vispa äggvitor och socker i en bunke till en marängsmet. Mal mandeln på mandelkvarn och vänd ner i marängsmeten.

2
Smöra sex mazarinformar och fördela smeten i dem. Grädda på en plåt i mitten av ugnen, ca 20 minuter. Skeda mandellikör över kakorna. Låt dem kallna.

3
Vispa grädden och smaksätt ev med mandellikör. Rosta mandelsplitter i en torr varm stekpanna under omrörning. Låt det svalna på en tallrik. Riv chokladen på ett rivjärn.

4
Spritsa en klick mandelgrädde på kakorna. Strö över mandelsplitter och riven choklad och toppa med mynta eller citronmeliss.