Du behöver

  • 150 g smör
  • 200 g choklad 100+100 g mörk choklad, 70%
  • 3 dl strösocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 4 st ägg
  • 2.5 dl vetemjöl
  • 1 krm salt
  • 1 dl pekannötter
  • 2 tsk bakpulver

Garnera med:

2 dl vispgrädde
1 tsk vaniljsocker
färska hallon
gurkört

Ugn: 175º

8 bakelser

Gör så här

1
Ställ 8 mellanstora muffinsformar på en plåt. Smält smöret i en kastrull. Rör ner 100 g hackad mörk choklad och rör om tills den har smält.

2
Låt blandningen svalna något. Rör sedan ner socker, vaniljsocker och äggen, ett i taget.

3
Blanda vetemjöl, salt, hackade pekannötter, bakpulver och hackad choklad i en skål. Rör ner blandningen i chokladsmeten.

4
Fördela smeten i muffinsformarna. Grädda i mitten av ugnen, ca 25 minuter. Låt muffinsen svalna på galler.

5
Smaksätt grädden med vaniljsocker och vispa den tjock i en bunke. Spritsa grädden på muffinsen och dekorera med färska hallon och ev gurkört.