Du behöver
- 50 g jäst för söta degar
- 5 dl mjölk 37
- 1 msk vaniljsocker
- 0.5 tsk salt
- 2 dl strösocker
- 13.5 dl vetemjöl
- 100 g smör mjukt
Fyllning:
2 dl hallonsylt (se recept på sidan)
3 msk ströbröd
Pensla med:
1 st ägg
Garnera med:
pärlsocker
Ugn: 250º
Ca 40 bullar
Gör så här
1
Rör ut jästen i en degbunke med en del av mjölken. Tillsätt resten av mjölken, vaniljsocker, salt, socker och nästan allt vetemjöl. Arbeta in smöret.
2
Arbeta degen tills den släpper bunkens kant och låt den jäsa i minst 40 minuter under bakduk.
3
Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den smidig. Dela degen i två delar och kavla ut varje del till en rektangel.
4
Bred 1 dl sylt på varje del och strö över ströbröd. Rulla ihop degen från långsidan. Skär ca 2 cm breda skivor av rullen och lägg i bullformar på plåtar.
5
Låt bullarna jäsa, ca 30 minuter under bakduk. Pensla med uppvispat ägg och strö på pärlsocker. Grädda i mitten av ugnen, ca 8 minuter. Låt bullarna svalna på bakgaller.