Du behöver

  • 2 dl vetemjöl fullkorn
  • 100 g smör
  • 1 msk crème fraîche

Fyllning:

100 g lax rökt
75 g spenat
2 st stora ägg
1 tsk majsstärkelse
1 dl crème fraîche
1.5 dl ost riven lagrad
2 krm salt
1 krm svartpeppar
1 msk hackad dill

Garnera med:

0.5 st röd paprika
rucolasallad

Ugn: 200º

Gör så här

1
Mixa samman mjöl, smör och crème fraiche till pajdegen. Dela degen och tryck ut i 18 mazarinformar av aluminium. Låt stå i kylen medan du gör fyllningen.

2
Mixa samman lax, hackad spenat, ägg, majsstärkelse, crème fraiche, ost, salt och peppar till fyllningen. Fyll formarna till 3/4 och strö över dill.

3
Grädda pajerna i mitten av ugnen, 15–20 minuter. Låt svalna. Garnera med hackad paprika och rucolasallad.