Du behöver
- 5 dl vatten
- 1 st grönsaksbuljongtärning
- 200 g sommargrönsaker djupfrysta
- 100 g broccolibuketter
Klimp:
1 msk matfett
2 msk vetemjöl
1.5 dl mjölk
1 st ägg
salt och peppar
0.25 krm muskotnöt riven
Garnera med:
1 msk hackad persilja
Gör så här
1
Koka upp vatten och buljong i en gryta. Tillsätt sommargrönsakerna och broccolin, och koka dem mjuka.
2
Fräs matfettet i en kastrull och tillsätt mjölet under omrörning. Späd med mjölken under omrörning och låt smeten koka i 5 minuter.
3
Sätt kastrullen vid sidan av plattan och rör ner ägget. Låt smeten bli het igen. Smaksätt med salt, peppar och muskotnöt.
4
Häll upp soppan i skålar och strö över persilja. Forma klimpsmeten med hjälp av två vattensköljda skedar och lägg i den heta soppan.