Du behöver
- 0.5 st gul lök
- 50 g kassler eller rökt sidfläsk
- 3 st potatis kokta
- 2 tsk matfett
- 2 st ägg
- 2 msk vatten
- salt svartpeppar
Råkostsallad:
125 g broccoli färsk
1 st morot
1 st äpple
Yoghurtdressing:
0.5 dl turkisk yoghurt
1.5 tsk senap
1 msk hackad persilja
örtsalt svartpeppar
Garnera med:
persilja
Gör så här
1
Skala och hacka löken. Skär kasslern och potatisen i tärningar. Fräs lök, kassler och potatis på medelvärme i en stekpanna med matfett, 3–4 minuter.
2
Vispa lätt ägg, vatten, salt och peppar i en skål, och häll över i stekpannan. Lyft omeletten här och där tills den har stelnat. Strö över hackad persilja.
3
Skölj och skiva broccolin. Skala och grovriv moroten. Dela äpplet och kärna ur det. Skär det i klyftor och sedan i tunna skivor. Blanda allt i en skål.
4
Rör samman yoghurt, senap och persilja. Smaksätt med örtsalt och svartpeppar. Blanda med i salladen och servera till omeletten.