Du behöver
- 140 g pasta t ex spiraler
- 100 g champinjoner
- 1 st schalottenlök
- 1 msk matfett
- 2 dl lätt crème fraiche
- 1 msk kycklingfond
- 2 msk basilika eller 2 tsk torkad basilika och oregano
- 0.5 st röd paprika
- 0.5 st grön paprika
- salt och peppar
- 2 st chorizo
Servera med:
blandad sallad
Gör så här
1
Koka pastan i lättsaltat vatten enligt anvisningarna på förpackningen. Låt rinna av i ett durkslag.
2
Ansa och skär svampen i bitar. Skala och hacka löken. Fräs svamp och lök i en stekpanna med matfett tills svampen får färg. Tillsätt crème fraiche, kycklingfond, basilika och oregano. Koka upp och låt såsen sjuda i 5 minuter.
3
Kärna ur och skär paprikorna i bitar och rör ner i såsen. Smaka av med salt och peppar. Blanda sås och pasta.
4
Dela korvarna på längden och stek dem i en medelvarm stekpanna 2 minuter per sida. Servera en blandad sallad till.