Du behöver

  • 140 g pasta t ex spiraler
  • 100 g champinjoner
  • 1 st schalottenlök
  • 1 msk matfett
  • 2 dl lätt crème fraiche
  • 1 msk kycklingfond
  • 2 msk basilika eller 2 tsk torkad basilika och oregano
  • 0.5 st röd paprika
  • 0.5 st grön paprika
  • salt och peppar
  • 2 st chorizo

Servera med:

blandad sallad

Gör så här

1
Koka pastan i lättsaltat vatten enligt anvisningarna på förpackningen. Låt rinna av i ett durkslag.

2
Ansa och skär svampen i bitar. Skala och hacka löken. Fräs svamp och lök i en stekpanna med matfett tills svampen får färg. Tillsätt crème fraiche, kycklingfond, basilika och oregano. Koka upp och låt såsen sjuda i 5 minuter.

3
Kärna ur och skär paprikorna i bitar och rör ner i såsen. Smaka av med salt och peppar. Blanda sås och pasta.

4
Dela korvarna på längden och stek dem i en medelvarm stekpanna 2 minuter per sida. Servera en blandad sallad till.