Du behöver
- 0.5 st gul lök
- 1 st morot
- 0.5 st palsternacka
- olivolja +1 msk
- 5 dl grönsaksbuljong
- 2 dl avorioris
- 1 msk pressad citronsaft
- 1 dl parmesanost riven
- salt och peppar
- 2 msk hackad persilja
Servera med:
2 st plommontomater
Gör så här
1
Skala och hacka lök, morot och palsternacka och fräs i en kastrull med olja. Koka upp grönsaksbuljongen.
2
Lägg ner riset bland rotsakerna och fräs en minut. Späd med lite av buljongen och låt koka in. Fortsätt och späd medbuljongen, lite i taget. Koka i 20 minuter totalt.
3
Smaksätt med citronsaft, ost, persilja salt och peppar och rör om. Skär tomaterna i tjocka skivor och stek dem i olja och servera till.