Du behöver

  • 0.5 st gul lök
  • 1 st morot
  • 0.5 st palsternacka
  • olivolja +1 msk
  • 5 dl grönsaksbuljong
  • 2 dl avorioris
  • 1 msk pressad citronsaft
  • 1 dl parmesanost riven
  • salt och peppar
  • 2 msk hackad persilja

Servera med:

2 st plommontomater

Gör så här

1
Skala och hacka lök, morot och palsternacka och fräs i en kastrull med olja. Koka upp grönsaksbuljongen.

2
Lägg ner riset bland rotsakerna och fräs en minut. Späd med lite av buljongen och låt koka in. Fortsätt och späd medbuljongen, lite i taget. Koka i 20 minuter totalt.

3
Smaksätt med citronsaft, ost, persilja salt och peppar och rör om. Skär tomaterna i tjocka skivor och stek dem i olja och servera till.