Du behöver

  • 50 g jäst
  • 5 dl vatten 37
  • 50 g smör
  • 2 tsk salt
  • 2 msk honung
  • 2 tsk pomeransskal malda
  • 2 dl grovt rågmjöl
  • 7 dl vetemjöl special med fullkorn
  • 4 dl vetemjöl

Fyllning:

250 g keso
2 dl cashewnötter hackade hassel- och

Pensling och garnering:

1 st ägg
0.5 dl pumpakärnor

Ugn: 225°

Gör så här

1
Rör ut jästen i en bunke med lite av vattnet. Tillsätt resten av vattnet och rumstempererat smör i klickar, salt, honung, pomeransskal, rågmjöl, vetemjöl special fullkorn och nästan allt vetemjöl. Spara lite av mjölet till utbakningen. Arbeta degen smidig tills den släpper bunkens kant. Låt jäsa under bakduk i ca 40 minuter.

2
Fyllning: Ta upp degen på ett mjölat bakbord och kavla till en rektangel som är ca 25×40 cm. Bred på keso och strö över nötterna. Rulla ihop degen till en lång rulle och skär rullen i 2 cm breda skivor.

3
Lägg över bullarna på plåtar med bakplåtspapper och låt jäsa under bakduk i ca 30 minuter. Pensla snurrorna med uppvispat ägg och strö över pumpakärnor.

4
Grädda snurrorna mitt i ugnen i ca 10 minuter. Låt svalna på galler under bakduk.