Du behöver
- 50 g jäst
- 5 dl vatten 37
- 50 g smör
- 2 tsk salt
- 2 msk honung
- 2 tsk pomeransskal malda
- 2 dl grovt rågmjöl
- 7 dl vetemjöl special med fullkorn
- 4 dl vetemjöl
Fyllning:
250 g keso
2 dl cashewnötter hackade hassel- och
Pensling och garnering:
1 st ägg
0.5 dl pumpakärnor
Ugn: 225°
Gör så här
1
Rör ut jästen i en bunke med lite av vattnet. Tillsätt resten av vattnet och rumstempererat smör i klickar, salt, honung, pomeransskal, rågmjöl, vetemjöl special fullkorn och nästan allt vetemjöl. Spara lite av mjölet till utbakningen. Arbeta degen smidig tills den släpper bunkens kant. Låt jäsa under bakduk i ca 40 minuter.
2
Fyllning: Ta upp degen på ett mjölat bakbord och kavla till en rektangel som är ca 25×40 cm. Bred på keso och strö över nötterna. Rulla ihop degen till en lång rulle och skär rullen i 2 cm breda skivor.
3
Lägg över bullarna på plåtar med bakplåtspapper och låt jäsa under bakduk i ca 30 minuter. Pensla snurrorna med uppvispat ägg och strö över pumpakärnor.
4
Grädda snurrorna mitt i ugnen i ca 10 minuter. Låt svalna på galler under bakduk.