Du behöver

  • 3 st potatis medelstora
  • 0.5 krm salt
  • 1 dl prästost riven
  • 1.5 msk smör

Laxcrème:

1 dl crème fraîche
50 g lax rökt
0.5 tsk rivet citronskal
salt svartpeppar

Servera med:

1 msk burk caviarmix
dill

Gör så här

1
Skala potatisen och riv den grovt och lägg i en skål. Salta och rör ner osten. Klappa till blandningen med handen.

2
Hetta upp smör i en stekpanna och klicka ut ca 1/2 dl av potatisblandning per råraka och platta ut. Stek dem på båda sidor. De ska bli tunna och frasiga i kanterna och ljusbruna på båda sidor. Lägg upp på 2 tallrikar.

3
Laxcrème: Vispa crème fraichen hårt och blanda med strimlad lax. Smaksätt med citronskal, salt och peppar. Lägg en klick på rårakorna och garnera med en klick caviarmix och dillvippa.