Du behöver
- 3 st potatis medelstora
- 0.5 krm salt
- 1 dl prästost riven
- 1.5 msk smör
Laxcrème:
1 dl crème fraîche
50 g lax rökt
0.5 tsk rivet citronskal
salt svartpeppar
Servera med:
1 msk burk caviarmix
dill
Gör så här
1
Skala potatisen och riv den grovt och lägg i en skål. Salta och rör ner osten. Klappa till blandningen med handen.
2
Hetta upp smör i en stekpanna och klicka ut ca 1/2 dl av potatisblandning per råraka och platta ut. Stek dem på båda sidor. De ska bli tunna och frasiga i kanterna och ljusbruna på båda sidor. Lägg upp på 2 tallrikar.
3
Laxcrème: Vispa crème fraichen hårt och blanda med strimlad lax. Smaksätt med citronskal, salt och peppar. Lägg en klick på rårakorna och garnera med en klick caviarmix och dillvippa.