Du behöver

  • 1 st kålrabbi ca 300 g
  • 4 st palsternackor ca 500 g
  • 500 g potatis
  • 1.5 tsk salt
  • 1 krm nymald vitpeppar
  • 2 dl prästost riven lagrad
  • 4 dl matlagningsgrädde
  • 1.5 tsk torkad timjan
  • 1 st grönsaksbuljongtärning
  • 2 msk smör- & rapsolja
  • 0.5 dl sesamfrön skalade

Ugn: 200°

Gör så här

1
Skala och grovriv kalråbbi, palsternacka och potatis. Blanda rotfrukterna med salt, peppar och ost och lägg dem i en vid, smord ugnssäker form.

2
Blanda grädde, timjan och buljongtärning i en kastrull. Hetta upp och sjud i 5 minuter under omrörning. Sila ner gräddblandningen i formen.

3
Ringla smör- och rapsolja över lådan och strö över sesamfrön. Grädda i nedre delen av ugnen, ca 40 minuter. Serveras varm på julbordet.