Du behöver
- 4 st potatis medelstora
- 190 g kikärtor kokta
- 0.5 tsk salt
- 0.5 krm nymald vitpeppar
- 1 st ägg
- mjölk ev 2 msk
- 1 dl ströbröd
- 1 msk matfett
Grönsaksfräs:
1 dl broccolibuketter
3 dl vitkål strimlad
1 st morot orange
1 st morot gul
0.5 st röd paprika
2 tsk matfett
1 msk hackad persilja
Gör så här
1
Skala, dela och koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten, ca 10 minuter. Häll av vattnet och pressa potatisen i en skål. Mixa kikärterna med mixerstav och blanda med potatisen, salt, peppar och ägg. Tillsätt ev lite mjölk om blandningen ser torr ut. Arbeta samman så att blandningen går att forma.
2
Ta upp en klick med en sked och forma till en boll som rullas i ströbröd. Platta till bollen, så att det blir en jämntjock bulle och lägg den på smörpapper för att torka en stund. Gör likadant med resten av smeten. Stek bullarna i en medelvarm stekpanna med matfett tills de får vacker färg.
3
Grönsaksfräs: Koka broccolibuketterna i lättsaltat vatten. Skala och skiva den orange moroten tunt. Skala och skiva den gula moroten. Fräs vitkål, morötter och skivad paprika i en stekpanna med matfett, tills det är mjukt. Tillsätt broccolibuketterna. Vid servering strö över hackad persilja.