Du behöver

  • 4 st potatis medelstora
  • 190 g kikärtor kokta
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 krm nymald vitpeppar
  • 1 st ägg
  • mjölk ev 2 msk
  • 1 dl ströbröd
  • 1 msk matfett

Grönsaksfräs:

1 dl broccolibuketter
3 dl vitkål strimlad
1 st morot orange
1 st morot gul
0.5 st röd paprika
2 tsk matfett
1 msk hackad persilja

Gör så här

1
Skala, dela och koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten, ca 10 minuter. Häll av vattnet och pressa potatisen i en skål. Mixa kikärterna med mixerstav och blanda med potatisen, salt, peppar och ägg. Tillsätt ev lite mjölk om blandningen ser torr ut. Arbeta samman så att blandningen går att forma.

2
Ta upp en klick med en sked och forma till en boll som rullas i ströbröd. Platta till bollen, så att det blir en jämntjock bulle och lägg den på smörpapper för att torka en stund. Gör likadant med resten av smeten. Stek bullarna i en medelvarm stekpanna med matfett tills de får vacker färg.

3
Grönsaksfräs: Koka broccolibuketterna i lättsaltat vatten. Skala och skiva den orange moroten tunt. Skala och skiva den gula moroten. Fräs vitkål, morötter och skivad paprika i en stekpanna med matfett, tills det är mjukt. Tillsätt broccolibuketterna. Vid servering strö över hackad persilja.