Du behöver
- 1 st schalottenlök
- 1 st vitlöksklyfta
- 1 st äpple
- 2 tsk curry
- 0.5 tsk currypasta röd
- 2 msk matfett 1+1 msk
- 1 msk vetemjöl
- 1 dl hönsbuljong av tärning
- 2 dl kokosmjölk
- 300 g kycklinglårfilé
- salt svartpeppar
- färsk koriander
Servera med:
1 st mango
1 st banan
10 cm gurka
jasminris
Garnera med:
färsk koriander
Gör så här
1
Fräs skivad lök, hackad vitlök, skalat och tärnat äpple, curry och röd currypasta i en gryta med 1 msk matfett. Pudra över mjölet och späd med buljong och kokosmjölk under omrörning.
2
Dela kycklinglårfiléerna i mindre bitar. Bryn dem i en stekpanna med matfett på båda sidor tills de får fin färg. Lägg över kycklingen i grytan och låt sjuda, ca 15 minuter.
3
Skala och skär mango, banan och gurka i bitar och lägg i skålar och servera till rätten tillsammans med kokt jasminris. Garnera grytan med koriander.