Du behöver

  • 1 st schalottenlök
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 st äpple
  • 2 tsk curry
  • 0.5 tsk currypasta röd
  • 2 msk matfett 1+1 msk
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 dl hönsbuljong av tärning
  • 2 dl kokosmjölk
  • 300 g kycklinglårfilé
  • salt svartpeppar
  • färsk koriander

Servera med:

1 st mango
1 st banan
10 cm gurka
jasminris

Garnera med:

färsk koriander

Gör så här

1
Fräs skivad lök, hackad vitlök, skalat och tärnat äpple, curry och röd currypasta i en gryta med 1 msk matfett. Pudra över mjölet och späd med buljong och kokosmjölk under omrörning.

2
Dela kycklinglårfiléerna i mindre bitar. Bryn dem i en stekpanna med matfett på båda sidor tills de får fin färg. Lägg över kycklingen i grytan och låt sjuda, ca 15 minuter.

3
Skala och skär mango, banan och gurka i bitar och lägg i skålar och servera till rätten tillsammans med kokt jasminris. Garnera grytan med koriander.